Međunarodni rukometni turnir u Bugojnu

U Bugojnu će od 31. januara do 2. februara biti održan Drugi međunarodni rukometni turnir mladih “Rukomet je moja budućnost” .

Tim povodom, u srijedu je održana pres-konferencija na kojoj se čulo da za ovaj turnir vlada veliki interes, kako samih igrača, tako rukometnih stručnjaka, koji su izrazili želju da dođu u Bugojno.

Na turniru će sudjelovati 230 mladih rukometaša iz 11 selekcija, koje će imati svoje predstavnike u dvije kategorije, istaknuto je.

- U kategoriji 96. i 97. godište ekipe su razvrstane u dvije grupe. U prvoj su Katar, Slovačka, Slovenija i Makedonija a u drugoj BiH, R Hrvatska i Srbija. U okviru druge kategorije nastupit će igrači 98. i 99. godište i tu imamo četiri reprezentacije koje smo svrstali u jednu grupu. To su Katar, Slovenija, Hrvatska i Makedonija, kazao je Nahid Šupić, predsjednik Organizacionog odbora Drugog međunarodnog rukometnog turnira „Rukomet je moja budućnost“.

Po riječima rukometnog trenera Asima Šahmana, turnir na najbolji način promovira BiH i mlade rukometaše koji postižu izvanredne rezultate u ovom sportu.

- Ovo je, također, dobra prilika za uspostavljanje prijateljskih odnosa između rukometnih saveza, u ovom slučaju Rukometnog saveza Katara i Bugojna, odnosno Muškog rukometnog kluba „Iskra“, koji je tehnički organizator turnira. Kao sponzor, sve troškove snosi Rukometna federacija Katara i Olimpijski komitet prijateljske nam države, naglasio je.

Novinarima se obratio i menadžer turnira Jaber Hassen al-Jaber, koji je izrazio uvjerenje da će i ovogodišnji turnir biti organiziran na visokom nivou.

Kazao je, također, da se reprezentacija Katara s takmičenja u BiH uvijek vraća osnažena novim iskustvima te da su im upravo ta iskustava lani pomogla da postanu rukometni prvaci Azije.

S pres-konferencije je upućen poziv svim ljubiteljima rukometa iz Bugojna i drugih gradova BiH da svojim dolaskom uveličaju jedan od najvećih sportskih rukometnih događaja u našoj zemlji.

 

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.