Ćiro Blažević negirao špekulacije: Ne napuštam ˝Slobodu˝!

Još samo dva dana su ostala do odlaska fudbalera tuzlanske ˝Slobode˝ na pripreme za proljetnu polusezonu u Sloveniju. ˝Crveno-crni˝ u Kopar putuju pod vodstvom šefa Stručnog štaba Miroslava Ćire Blaževića.

Njega, kako kaže, posebno veseli što će u 15 dana koliko će boraviti u pomenutom gradu, sa igračima biti u prilici koncentrirati i akumulirati neophopdnu energiju za sve ono što sijedi u narednom periodu. ˝
Sretan sam jer ćemo biti u uvjetima u kojima ćemo moći odigrati sve zamišljene utakmice. Uvjeren sam da će to biti jedan kamp iz kojeg ćemo moći izaći natjecateljski spremni˝, istakao je Blažević, te dodo da će tokom priprema posebno insistirati na uigravanju ekipe.
Kao što smo već i pisali, tuzlanski fudbaleri 5. februara odigrat će svoju prvu testnu utakmicu, i to protiv starog rivala iz Beograda – Crvene Zvezde. ˝Htjeli ili ne, Crvena zvezda je jedna institucija, svjetski afirmirani klub. Logično je da smo jako sretni što ćemo sa njima odigrati internacionalnu utakmicu koja će meni evocirati neke događaje kojih se vrlo rado sjećam˝, dodao je Blažević.
Šef Stručnog štaba zadovoljan igračkim kadrom
Istakao je i da je posebno zadovoljan dosadašnjim tokom priprema, kao i igračkim kadrom kojim raspolaže. ˝Jako sam zadovoljan igračkim kadrom. Istini za volju, zadovoljan sam jer smo realizirali sve što sam planirao. Ma koliko to vama bilo čudno, zadovoljan sam i protekom utakmicom˝, naglasio je Blažević.  
Lista pojačanja nije zaključena
Od dolaska Blaževića na mjesto šefa Stručnog štaba ˝Slobode˝ do danas, nekoliko fudbalera već je pojačalo igrački kadar ovog kluba. Kao trinaesti je stigao napadač Sabahudin Jusufbašić, a posebno je zanimljivo kazati da bi se plejadi ˝crveno-crnih˝ već u petak trebao priključiti novi igrač, čije ime predsjednik Uprave kluba Azmir Husić nije želio otkriti. ˝
"Mi smo sa dolaskom Jusufbašića mislili da smo listu zaključili, međutim pojavilo se jedno ime koje je veoma interesantno. Mi do petka poslijepoodne imamo prostor, a ukoliko se dođe do realizacije bit ćemo više nego zadovoljni skupa sa svim ljubiteljima ‘Slobode’. Ime još uvijek ne možemo otkriti. Riječ je o domaćem igraču koji trenutno igra u jednom od jačih klubova u BiH, i on bi nam u svakom slučaju mogao donijeti prevagu u svakom trenu˝, istakao je Husić.
Ćiro: Otiću kod Gige u šupu!
˝Trener svih trenera˝ osvrnuo se i na spekulacije da pakuje kofere, odnosno da napušta klub sa ˝Tušnja˝. ˝Otiću kod Gige u šupu! Ovdje se lansira neka vijest o mom odlasku, a to danas može svako uraditi. Istini za volju, ja sam zahvalan predsjeniku na svim uloženim naporima˝, zaključio je Blažević i time stavio tačku na pomenute špekulacije.

(Danas.info)

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.