Mirza Teletović sportska ličnost godine u izboru "Dnevnog avaza" i "Sporta"

Izborom kapitena košarkaške bh. reprezentacije Mirze Teletovića za sportsku ličnost Bosne i Hercegovine u 2013. godini završena je tradicionalna akcija "Dnevnog avaza" i "Sporta".

Košarkaša Bruklin netsa za sportsku ličnost BiH odabrali su svojim glasovima članovi ocjenjivačkog žirija, sastavljenog od 30 renomiranih imena bh. sporta, koji su svi redom isticali da su imali zaista težak zadatak. 

Na osnovu njihovih glasova, Teletović je u zbiru dobio 104 boda, 17 više od drugoplasiranog Edina Džeke, dok su treće mjesto podijelili Vedad Ibišević i Hamza Alić (po 46).

Kandidati su bili i Safet Alibašić, Adnan Ćatić, Larisa Cerić, Miralem Pjanić, Nihad Đedović i Mirsad Terzić.

Teletović je odabran zbog svojih sportskih dostignuća u 2013. godini u dresu reprezentacije BiH na Evropskom prvenstvu u Sloveniji i u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu - NBA, ali i zbog svog djelovanja i ponašanja izvan terena, odnosno zbog značaja koji, kao istinski ambasador Bosne i Hercegovine, ima za našu zemlju, saopćili su organizatori izbora.  

Prije Teletovića, priznanje za sportsku ličnost BiH dobivali su Sergej Barbarez, Enid Tahirović, Razija Mujanović, Vedad Ibišević, Edin Džeko (tri puta) i Amel Mekić.

 

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.