Sportski savez ZDK traži povećanje budžetskih sredstava za sport

07 Nov 2017
1720 puta

ZENICA, 07.novembra - Sportski savez Zeničko-dobojskog kantona podnio je Skupštini ZDK inicijativu za donošenje Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sportu sa posebno donošenjem zakonske odredbe kojom će se utvrditi da sredstva namijenjena za sport ne mogu biti manja od jedan posto ostvarenih budžetskih prihoda u prethodnoj godini.

Ovom inicijativom Sportski savez ZDK traži vraćanje prava i obaveza sportskih općinskih i kantonalnih saveza, koja su istima bila dodjeljena osnovnim Zakonom o sportu ZDK iz 2002. godine, a koja su ukinuta donošenjem zakona o izmjenama i dopunama navedenog zakona iz 2004. i 2011. godine.

U nastojanju obrazloženja svojih zahtjeva iz ove inicijative, Sportski savez ZDK je pojasnio sve negativne posljedice postojećeg lošeg stanja u oblasti sporta, kao i razloge loše situacije u sportu, a koji su nesumnjivo uzrokovani upravo navedenim izmjenama i dopunama osnovnog zakonskog rješenja.

Izmjenama i dopunama osnovnog zakona ukinut je prvobitno utvrđeni minimum budžetskih sredstava za sport od jedan posto ukupnog budžeta kantona, pa tako sada ovaj kanton je koji nema definisan iznos sredstava za sport, i on se dobiva različito za svaku godinu, iz čega proizilazi da ukoliko ZDK smatra da nije u mogućnosti, onda i ne mora planirati sredstva za sport.(enb)

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.