RAD d.d.: Informacija sa sjednica NO

29 Okt 2021
1823 puta
Jučer, 28.10.2021. je održana 7. redovna sjednica NO Preduzeća, a tokom septembra i oktobra su odžane i 6, 5, 4 i 3 sjednica NO.
Shodno ukazanoj potrebi, kroz ovih pet sjednica NO je ukupno obrađeno cca 35 tačaka dnevnog reda. Na svakoj od sjednica NO je razmatrana informacija o vodosnadbijevanju, te razmatrani prijedlozi Uprave koji se ogledaju u kratkoročnim, srednjeročnim i dugoročnim mjerama za poboljšanje u području vodnih usluga. Nakon dodatnih sugestija članova NO, usvojen je prijedlog mjera sa listom aktivnosti i projekata, te je isti prezentovan i Općini, a radi zajedničkog djelovanja i realizacije istih.
Na danas održanoj sjednici je informacija o trenutnom stanju u vodosnadbijevanja primljena k znanju. Konstatovano je da izvorište Crni vrh bezprekidno snadbijeva potrošače koji se snadbijevaju sa tog izvorišta. Na žalost izvorište Jelah je na cca 70% kapaciteta, te stim u vezi je i dalje na snazi drugi stepen redukcije za potrošače koji se snadbijevaju sa tog izvorišta. Vodovodni sistem Kraševo-Lepenica funkcioniše bez prekida.
NO kroz ovih pet sjednica je razmatrao više provedenih postupaka JN i dao saglasnost za zaključenje ugovora za iste.
Također, na današnjoj 7. sjednici je razmatrana informacija o poslovanju Preduzeća u prvih devet mjeseci tekuće godine, nakon diskusije, ista je primljena k znanju.
 
NO je primio k znanju i informaciju o projektima koji će biti realizovani do kraja godine ili će njihova realizacija započeti, a isti su rezultat višemjesečnih priprema. U nastavku pregled najvažnijih:
✅ Rekonstrukcija potisnog i povratnog voda na lokaciji izlaz iz Jevadžija na regionalni put R474 u dužini cca 100 m, ukupne vrijednosti cca 85.000 KM.
✅Rekonstrukcija i proširenje mreže u Piljužićima, ukupna vrijednost cca 50.000 KM.
✅Ugradnja automatskog hlorinatora sa pumpom na vodovodu Tepe-Hrvatinovići ukupne vrijednosti cca 15.000 KM.
✅Izgradnja pumpne stanice sa rekonstrukcijom vodovodne mreže u naselju Krndija, uz rekonstrukciju vodovodne mreže, ukupne vrijednosti cca 110.000 KM.
✅Isporuka novog kamiona smećara 7 kubika, ukupne vrijednosti cca 150.000 KM.
✅Potpisivanje ugovora sa Ministarstvom okolisa za sufinansiranje nabavke traktora, kosilice, pluga i posipača i raspisivanje JN. Ukupna vrijednost JN je procijenjena na cca 160.000 KM.
✅Potpisivanje ugovora sa Fondom, a uz već rezervisana sredstva Općine i Preduzeća, stvoreni preduslovi za raspisivanje JN za izgradnju nove plohe na deponiji u Bukvi čija ukupna investicija je procijenjena na cca 330.000 KM.
✅Do kraja godine će biti pokrenut postupak JN za realizaciju projekta telemetrije za kompletan vodovodni sistem, čija će realizacija biti provedeba u naredne dvije godine, a ukupna vrijednost investicije je procijenjena na cca 350.000 KM.
 
Kako je prethodno navedeno, ovo su projekti i aktivnosti do kraja godine, a za narednu su još i projekti izgradnje bunara PEB 3, određenih vodnih akumulacija, kao i zamjena azbestcementnih cijevi, gdje će uz Općinu i Preduzeće dati značajan doprinos.
Da bi sve navedeno moglo ići u realizaciju, usvojen je i Nacrt novog Poslovnog plana, do kraja novembra će isti biti dodatno usaglašen između Preduzeća i Općine, kako bi Uprava, NO i Skupština mogli u decembru usvojiti konačnu verziju.
Kroz rad NO u prethodnim sjednicama provedena je konkursna procedura za izbor i imenovanje Direktora Preduzeća. Nakon kompletne završene procedure, danas je NO potpisao ugovor sa novoizabranim direktorom Handžić Hasanom koji stupa na dužnost od 01.11.2021. godine.
ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.