Uhićenja opozicije u Prištini

18 Nov 2015
1964 puta

U Prištini je danas demontirana bomba u dvorištu Ustavnog suda, izvedeno je neuspješno uhićenje osnivača radikalnog oporbenog pokreta Samoopredjeljenje Aljbina Kurtija, a uhićena je poslanica Alijanse za budućnost Kosova Donika Kadaj Bujupi.

Ovim događajima prethodio je još jedan haos, koji je u utorak napravila kosovska oporba sa suzavcem i biber sprejom u kosovskom parlamentu. Naime, kosovska oporba se žestoko protivi provođenju briselskog sporazuma o osnivanju Zajednice srpskih općina.

 Izvori Kohe Ditore iz Ustavnog suda Kosova su potvrdili da je na prostoru kod ulaza i Sud viđena ručna bomba u blizini generatora, što je potvrdila i kosovska policija.

 Fljorim Ahmeti, glasnogovornik Kosovske policije je rekla da se sumnja da je sumnjiva eksplozivna naprava pronađena u dvorištu Ustavnog Suda u Prištini.

 Zgrada Ustavnog suda, koja se nalazi u blizini zgrade vlade, okružena je policijom i kontradiverzionim jedinicama, izjavio je britanskoj novinskoj agenciji očevidac s lica mjesta.

 Kosovski mediji objavili su da su jake policijske snage jutros rano opkolile kuću Kurtija, ali da se on nije nalazio u njoj.

 Inače, Sud u Prištini izdao je jučer nalog za uhićenje Kurtija i još troje oporbenih zastupnika zbog ometanja rada parlamenta u duljem vremenskom razdoblju.

 Mediji u Prištini su javili da je uhićena voditeljica poslaničke grupe Alijanse za budućnost Kosova Donika Kadaj Bujupi.

 Ona je uhićena po nalogu suda ispred njezine kuće i prebačena u Palaču pravde.  

(FENA) M.K.

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.