Vučić: SNS ne pravi svoj politički ogranak u Crnoj Gori

12 Nov 2015
1987 puta

Premijer Srbije i lider Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić negirao je danas da ta stranka pravi svoj politički ogranak u Crnoj Gori, odnosno Srpsku stranku.

U povodu medijskih informacija da se u Crnoj Gori osniva stranka koja ima skoro identična obilježja kao Srpska napredna stranka, Vučić je precizirao da on i SNS ne stoje iza formiranja Srpske stranke.

"Nikakve veze nemamo s formiranjem Srpske stranke. Srpska napredna stranka ne pravi nikakav ogranak u Crnoj Gori", izjavio je Vučić podgorički Dan, prenosi Tanjug.

Nekadašnji dužnosnik Nove srpske demokracije Slavko Fuštić jedan je od inicijatora formiranja Srpske stranke, čije je osnivanje u tijeku.

Sjedište stranke, kako je definirano statutom, bit će u Bijelom Polju, a osnova političkog djelovanja - zaštita interesa srpskog naroda u Crnoj Gori.

Vizualni identitet stranke gotovo je istovjetan simbolima Srpske napredne stranke, prenosi portal Radio televizije Crne Gore.

Fuštić je priopćio da je inicijativa za formiranje Srpske stranke još "u povoju".

"Grupa ljudi pokrenula je inicijativu za formiranje Srpske stranke i trenutno idemo po gradovima i okupljamo ljude koji podržavaju tu ideju. Kada se okupimo održat ćemo osnivačku skupštinu stranke. Još nismo razgovarali o tome tko će biti predsjednik Srpske stranke. Pokušat ćemo naći uglednog Srbina koji se do sada nije bavio politikom, jer nam je ideja da takav čovjek vodi stranku", rekao je Fuštić.

Naglasio je da će prema osnovnim programskim opredjeljenjima, nova stranka podržavati politiku naprednjaka iz Srbije, ali i dodao da s njima još nisu uspostavili komunikaciju.

(FENA) R.G.

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.