Izvor: Sanaderu je vjerovatno ukinut pritvor uz jamstvo

01 Okt 2015
1443 puta

Vrhovni sud je, po neslužbenim informacijama, vrlo vjerojatno bivšem hrvatskom premijeru i predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu ukinuo nepravomoćnu presudu u slučaju Fimi medija i odredio mu jamstvo za izlazak iz istražnog zatvora.

Izvor koji je želio ostati neimenovan, rekao je u četvrtak Hini kako je prilično siguran da je Sanaderu ukinuta presuda uz jamstvo. Pokaže li se ta informacija točnom, Sanader će uskoro izaći iz zatvora u Remetincu.

Neslužbeno se doznaje da bi odluka vijeća Vrhovnog suda u slučaju Fimi medija mogla biti objavljena tijekom poslijepodneva.

Vrhovni sud o svojoj odluci treba obavijestiti prvostupanjski Županijski sud, koji potom treba obavijesti zatvor u Remetincu.

Glasnogovornik Županijskog suda Krešimir Devčić izjavio je Hini da još nisu dobili nikakvu obavijest od Vrhovnog suda.

Vrhovni sud tri dana je razmatrao žalbe okrivljenika i Uskoka u korupcijskom slučaju Fimi media, u kojem je Sanader bio nepravomoćno osuđen na devet godina zatvora, te povrat nezakonito stečenih 15,27 milijuna kuna.

Nije poznato kakvo je stajalište Vrhovni sud zauzeo u odnosu na žalbe ostalih optuženika, među kojima je i HDZ koji je u prvostupanjskom postupku kao pravna osoba kažnjen s pet milijuna kuna i oduzimanjem nezakonite koristi od 24,2 milijuna kuna.

(Fena) ib

 

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.