Szijjarto: Hvala Srbiji što nije podlegla protiscima Hrvatske

23 Sep 2015
1643 puta

Šef mađarske diplomacije Peter Szijjarto zahvalio se Srbiji što nije podlegla pritiscima i ultimatumu Hrvatske, navodeći da je Mađarska uputila prosvjednu notu Hrvatskoj, jer smatra da je nepošteno što uvjetuje Srbiju i što traži od nje da izbjeglice šalje u Mađarsku.

On je prilikom otvaranja tvornice "Tisza Automotive" u Senti podsjetio da je Mađarska do sada primila 230 000 izbjeglica, koje je većinom registrirala, te da se uvijek ponašala po međunarodnom pravu i pravilima, javio je Tanjug.

Mađarska, dodao je, nedvosmisleno ima obvezu da podrži europske integracijske procese Srbije i njen je interes da Srbija postane što prije članica EU, a Hrvatskoj je poručio da svoje predizborne kampanje vodi na svom teritoriju i ne uvlači u njih Mađarsku.

Srpskog kolegu Ivicu Dačića obavijestio je da je hrvatska zatvorila prelaze što prouzrokuje ozbiljne teškoće, konstatirajući da migracijska kriza sada izaziva i ekonomsku štetu.

"Ne treba biti baba Vanga da bi procijenili kolika će biti šteta od zatvaranja granica. Zato sam u petak bio u Beogradu kako bismo dogovorili da što prije otvorimo prelaze. Bilo je uzajamne spremnosti i dobre volje i to je uspelo", kazao je Szijjarto.

Dodao je kako ne treba praviti probleme ljudima koji žele legalno prelaziti granice samo zato što postoje neki koji žele ilegalno prelaziti državne međe.

"Država je država i zato što je u stanju štititi svoje granice. Postoje jasna pravila u svim zemljama kako se prelaze granice. Nemojte da nastaje situacija da trpe oni koji legalno prelaze, a ne ilegalci", poručio je šef mađarske diplomacije.

(Fena) rg

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.