SLOVENCI SMATRAJU DA BI NJIHOVA ZEMLJA MOGLA PRIMITI NAJVIŠE 200 IZBJEGLICA

Većina Slovenaca smatra da njihova država vodi dobru politiku prema potencijalnim imigrantima i da pokazuje solidarnost, ali je suzdržana prema mogućnosti da se kod njih naseli više od 700 izbjeglica iz Afrike i s Bliskog istoka, koliko bi ih, prema predloženim kvotama iz prijedloga Europske komisije, trebala primiti, pokazala je anketa koju je u ponedjeljak objavilo ljubljansko "Delo".

Oko 40 posto ispitanika u anketi iz prošlog tjedna izjavilo je da bi Slovenija trebala primiti najviše 200 izbjeglica, a jedna četvrtina ih smatra da je i taj broj prevelik.

S druge strane, ispitanici podupiru plan vlade premijera Mire Cerara da u vode Mediterana pošalje patrolni brod slovenske vojske Triglav, kako bi sudjelovao u EU akciji Triton namijenjenoj spašavanju unesrećenih izbjeglica na moru i drži da je Slovenija u krizi oko izbjeglica iskazivala odgovarajuću solidarnost.

Slovenska vlada još se nije službeno izjasnila o prijedlogu Europske komisije o primanju tako velikog broj izbjeglica, ali je prema njemu skeptična i drži da bi kvote trebale biti dobrovoljne, a ne obvezujuće.

Ministar vanjskih poslova Karl Erjavec pritom je upozorio i na potrebu uvažavanja sigurnosnih rizika pri mogućem prihvaćanju izbjeglica.

(Fena) ib

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.