Slovenija: Za grešku ljekara pri porodu 845.000 eura odštete

Slovenki kojoj su, unatoč uputnici kojom se određivao carski rez, u rodilištu u Postojni porod izveli klasičnim načinom, pri čemu je majci puknula maternica, a dijete preživjelo uz teški invaliditet, još nepravomoćnom presudom dodijeljeno je 845.000 eura odštete, pri čemu je pola milijuna eura glavnica odštete, a ostatak predstavljaju višegodišnje kamate.

To je jedna od najvećih odšteta dodijeljenih na slovenskim sudovima zbog liječničke greške.

Slučaj se dogodio 2005. godine, a prvostupanjski je sud presudu, na koju se rodilište odlučilo žaliti, donio nakon sedam godina trajanja postupka.

Liječnik koji je vodio porod ignorirao je uputnicu prema kojoj je trebao biti izveden carski rez, navodno prijeteći rodilji da bi carski rez trebala posebno platiti. Usred klasičnog poroda došlo je do komplikacija i vađenja ploda vakuumom, pri čemu je došlo do puknuća maternice majke i teškog invaliditeta djeteta. Ono je i danas u invalidskim kolicima, ne može sjediti niti samostalno jesti, a i ima i težak oblik epilepsije.

(Fena) rg

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.