Slovenski "tajkun" Kordež pušten iz zatvora, Vrhovni sud poništio presudu

Odlukom slovenskog vrhovnog suda iz zatvora je nakon 16 mjeseci izdržavanja kazne pušten Bine Kordež, jedan od najpoznatijih "tajkuna" osuđenih za malverzacije u privatizaciji.

Kordež je bio dugogodišnji direktor lanca tehničkih trgovina Merkur, nekoć proglašen za najboljeg slovenskog menadžera, te prvi među direktorima koji su osuđeni za zloporabu položaja i malverzacije u privatizaciji. Vrhovni sud poništio je pravomoćnu presudu zbog utvrđenih bitnih povreda zakona u postupku koji se protiv njega vodio pa će suđenje biti ponovljeno.

Zatvorskim kaznama zbog privatizacije i financijskog iscrpljivanja svojih tvrtki u Sloveniji je zadnjih godina bilo osuđeno više direktora, uglavnom građevinskih firmi.

Zbog sličnih kaznenih djela sredinom ovog mjeseca kaznu od 5 godina i deset mjeseci zatvora počeo je izdržavati Boško Šrot, bivši direktor grupe Pivovarna Laško (PL), dok je zbog bolesti privremeno odgođeno izdržavanje kazne od 7 godina zatvora Igoru Bavčaru, koji je osuđen za pokušaj privatizacije holdinga Istrabenz, kojemu je bio na čelu, i špekulacije na burzi s dionicama ljubljanskog Petrola.

(Fena) rg

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.