Kosovo: Uhapšeno devet ljekara i dužnosnika ministarstva

Kosovski mediji javljaju da je jutros uhapšeno devet osoba među kojima su lijekari i dužnosnici ministarstva zdravlja koji se sumnjiče za zloupotrebu službenog položaja, a da je pored uhapšenih za zloupotrebu osumnjičen i ministar zdravlja Ferid Agani. 

Kako javlja "Express" pozivajući se na izvor iz policije, jedinica protiv privrednog kriminala realizovalaje širu operaciju u Prištini i Peći odakle su osobe koje su zloupotrijebile službeni položaj, a među kojima su lijekari koji rade u bolnicama kao i na privatnim klinikama, prenosi Tanjug. 
Osim uhapšenih za ovaj slučaj osumnjičen je i sam ministar zdravlja Ferid Agani kao i generalni sekretar ministarstva zdravlja, kazao je izvor dodavši da se akcija policije nastavlja. 
 "Oni su osumnjičeni za zloupotrebu službenog položaja koji se tiče zdravstvene opreme, posebno stentova koji se koriste kod pacijenata bolesnih od srca", rekao je za portal lajmo.net izvor iz policije. 
Prema njegovim riječima, tužilaštvo je primijetilo da korištenje sumnjivih stentova kojima je prošao rok upotrebe kao i postavljenje stentova od strane nekompetentnih lijekara može biti uzrok smrti više od 100 pacijenata, navodi "Express".

(Fena) zp

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.