Parlament Kosova i dalje bez predsjednika

U nastavku konstituirajuće sjednice kosovskog Parlamenta, kojoj je nazočilo 116 od 120 izabranih zastupnika, ni danas nisu izabrani predsjednik i tri potpredsjednika te institucije.

Na početku sjednice predsjedavajuća Flora Brovina rekla je da će sjednicu voditi u skladu s Ustavom Kosova i Pravilnikom o radu Parlamenta, javio je Tanjug.

Nakon izlaganja Brovine, Hajredin Kuči, zastupnik Demokratske partije Kosova (DPK) koja je na proteklim izborima pojedinačno dobila najviše glasova, za predsjednika Parlamenta predložio je Arsima Bajramija.

Za Bajramija su glasovala 44 zastupnika, protiv je bio 61, dok je 11 zastupnika bilo suzdržano.

Nakon glasovanja, Brovina je konstatirala kako Bajrami nije izabran za predsjednika Parlament, dodavši kako će o održavanju nove sjednice, na kojoj bi se ponovno trebao birati predsjednik i potpredsjednici Parlamenta, naknadno obavijestiti zastupnike.

Nakon toga, sjednica je završena.

Još prije dva mjeseca za predsjednika Parlamenta izabran je oporbeni kandidata Isa Mustafa, no njegov je izbor kasnije poništio Ustavni sud Kosova, koji je presudio da stranka koja je na parlamentarnim izborima osvojila najviše mandata (u ovom slučaju DPK) ima pravo prva predložiti kandidata za tu poziciju.

(Fena) rg

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.