Slovenski voćari na ruski embargo odgovaraju "Jedimo slovenske jabuke"

Kako bi neutralizirali učinak ruskog embarga na uvoz voća i povrća iz EU zbog ukrajinske krize, slovenski voćari pokrenuli su akciju "Jedimo slovenske jabuke".

 "Imamo velike viškove jabuka pa ovako želimo povećati domaću potrošnju za jedan kilogram po stanovniku", rekao je za "Delo" predsjednik udruge proizvođača jabuka Boštjan Kozole, dodavši da se radi o "spontanoj akciji" domaćih voćara. Oni su zabrinuti što zbog političke situacije velike viškove više neće moći izvoziti u Rusiju te što je izvoz po isplativim cijenama otežan i u Europskoj uniji jer je ova godina za jabuke bila vrlo rodna.

 "Naše su domaće jabuke najbolje i najkvalitetnije i žele ih na svojim policama imati svi trgovci", kazao je Kozole, upozorivši da neki robni lanci u zadnje vrijeme uvoze i jeftinije ali manje kvalitetne jabuke iz Poljske.

 Udruga je već ranije jednom promotivnom akcijom osigurala da svi slovenski vrtići i osnovne škole nude isključivo domaće voće u programu "Slovenski doručak". 

 (Fena) zp

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.