Slovenija: Ozvaničen početak izgradnje džamije u Ljubljani

U Mešihatu Islamske zajednice Slovenije danas je potpisan ugovor za izvođenje građevinskih radova prvog dijela izgradnje Islamskog kulturnog centra u Ljubljani.

Firma Kostak, d.o.o. iz Krškog je izvođač radova, saopćeno je iz Mešihata.

Ugovor o izvođenju radova na prvom djelu izgradnje Islamskog kulturnog centra u Ljubljani potpisali su muftija dr. Nedžad Grabus i predsjednik uprave firme Kostak, d.o.o. Miljenko Muha. Ovim je ozvaničen početak izgradnje džamije u Ljubljani. Krajnji rok za izvedbu radova u prvom djelu je 18 sedmica, odnosno do 10. oktobra.

Prilikom potpisivanja ugovora muftija dr. Nedžad Grabus izrazio je zadovoljstvo zbog početka radova na džamiji rekavši da to je veliko događaj za Islamsku zajednicu Slovenije na osnovu kojeg će konačno dobiti objekat dostojan nje same i islama kao svjetske religije.

Islamska zajednica Slovenije izražava duboku zahvalnost prijateljskom Kataru za pomoć pri realizacije projekta izgradnje Islamskog kulturnog centra u Ljubljani, jer bez njihove podrške i pomoći Islamska zajednica ne bi bila u stanju nastaviti sa tim projektom.

Uporedo s prvim dijelom radova bit će objavljen javni konkurs za generalnog izvođača, a koji će biti izabran prije završetka radova prvog dijela projekta. Tako će se moći neometano nastaviti sa izgradnjom džamije u Ljubljani, navode iz Islamske zajednice Slovenije.

(Fena)

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.