Nikolić: Ne namjeravam podnijeti ostavku

Predsjednik Republike Srbije Tomislav Nikolić rekao je sinoć, u povodu izjave lidera SPS-a Ivice Dačića da su Srbiji potrebni i predsjednički izbori, kako nema namjeru podnijeti ostavku.

On je, u emisiji "Upitnik" RTS-a, ocijenio da je Dačić kada je to izjavio bio "malo neozbiljan ili iritiran".

Nikolić je podsjetio da je raspustio Narodnu Skupštinu kada je Dačić kao premijer rekao da nije zadovoljan svojim radom, te dodao da je od njega ovisilo hoće li biti izvanrednih izbora.

U slučaju predsjednika, dodao je Nikolić, raspisivanje izbora ovisi od samog predsjednika i njegovog ponašanja.

Naime, Skupština treba najprije procijeniti je li povrijedio Ustav, pa to mora potvrditi Ustavni sud jer je on posljednja instanca, ukazao je on.

"Ja nisam povrijedio Ustav i smatram da odlično vršim svoju funkciju", naveo je Nikolić, dodajući da izuzev kritika na njegov izgled nitko ne može imati primjedbu na to kako obavlja dužnost, prenosi Tanjug.

Nikolić je kazao da širom svijeta predstavlja Srbiju i ideje koje vlada zastupa.

"S putovanja se vraćam sa saznanjem da nas izuzetno cijene, što je dokaz što je Srbija uradila u protekle dvije i pol godine", naglasio je srbijanski predsjednik.

On je podvukao da postoji utvrđeni sistem po kojem treba ići na izbore, a to je da se predsjednici biraju svakih pet godina, a skupština četiri.

"Po ugledu na prethodnike trebao bih neprestano biti u medijima, voditi stranku, razgovarati o imenovanjima", rekao je Nikolić, dodavši da se "po predsjedniku poznaje država".

(Fena)

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.