Turistički razvoj Budve sada potpuno u američkim rukama

Sve vile u Dukljanskim vrtovima pokraj Budve bit će dovršene do kraja godine, a cijena je od 6 do 8 hiljada eura po četvornom metru. 

Budvanska marina dobila je novog vlasnika, Stratex grupu, kojoj je vlasnik Amerikanac Neil Emilfarb, jedan od glavnih investitora na rezidencijalnom kompleksu vila Dukljanski vrtovi na Zavali kod Budve, kao i drugih projekata u Crnoj Gori, primjerice u Kotoru i Kolašinu, prenosi Poslovni dnevnik. 

Stratex grupa zaključila je ugovor o preuzimanju budvanske kompanije MC Marina, koja je dugogodišnji zakupac luke ispod starogradskih bedema, a ukupna vrijednost ovog posla iznosi tri miliona eura, pišu Vijesti. Novi zakupac obećava da će za razvoj uložiti 45 miliona eura. 

Usto, jedna od Emilfarbeovih kompanija kupila je i 289.002 dionica ili 8,28 posto vlasništva hotelske grupe Budvanska rivijera za 2,17 miliona eura.

Neil Emilfarb je predstavnik Stratex Hospitality Holdinga, najvećeg američkog investitora u Crnoj Gori. 

Emilfarb je preuzeo završetak projekta na Zavali, počeo izgradnju poslovno-apartmanskog centra DOM XXI nedaleko od Staroga grada, a u planu je i početak projekta u Kotoru, zgrade Jugosenije i URC Slavija, kao i u Kolašinu.

Marina Budva je jedna od najljepših crnogorskih marina, tvrde u tom gradu. Smještena je na središnjem dijelu crnogorskog primorja, uz same zidine Starog grada. 

Otvorena tokom cijele godine marina se prostire na 62 hiljade četvornih metara od čega je 4000 četvornih metara na kopnu.

 

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.