Gračanica: Izgorio krov kuće porodice Sejdović

13 Dec 2019
23728 puta

Na kući porodice Sejdović u gračaničkoj ulici Varoš jučer je izbio požar na krovu. Odmah su pozvani vatrogasci Profesionalne vatrogasne jedinice (PVJ) koji su na mjesto požarišta stigli za nekoliko minuta, pa su uz pomoć mještana požar stavili pod kontrolu i spriječili njegovo širenje.

U gašenju požara učestvovala su trojica vatrogasaca s dva vozila i komandir PVJ Dževdet Čemadžić.

- Zahvaljujući pravovremenoj dojavi, na lice mjesta smo stigli veoma brzo i požar počeli gasiti na dijelu krova kuće porodice Sejdović, starice Bisere i dvojice njenih sinova Samira i Đulijana, koji ima suprugu i dvoje djece. Oko 19:30 sati požar je stavljen pod kontrolu. Spriječeno je njegovo širenje i veća materijalna šteta. U gašenju su pomoć pružili mještani - kaže Čamdžić.

Jučer ujutro Bisera i sin Samir su otišli u Općinu da traže pomoć u sanaciji izgorjelog krova, dok je kod kuće bio sin Đulijano.

- Velika je šteta za nas, ovo što je izgorjelo u požaru. Ide zima, idu loši dani s kišom i snijegom, pa se pitamo kako ćemo ovo riješiti. U ovom dijelu kuće na kome je izgorio krov za sada nema života - kaže Đulijano Sejdović.

(avaz.ba)

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.