Kaznena prijava protiv podpredsjednika Vlade Crne Gore

Predsjednik Komisije za istragu napada na novinare Nikola Marković podnio je kaznenu prijavu protiv potpredsjednika Vlade Crne Gore i ministra pravde Duška Markovića, zbog, kako je naveo, pomaganja počiniteljima nakon ubojstva urednika Dana Duška Jovanovića.

Nikola Marković je u prijavi naveo kako je Duško Marković 2004. godine, kao svjedok u istrazi ubojstva Jovanovića, u svojstvu tadašnjeg šefa Službe državne bezbjednosti Crne Gore, prešutio činjenice koje su mu bile poznate o ubojstvu urednika Dana .

Nikola Marković je zatražio i da se potpredsjedniku Vlade Crne Gore skine imunitet i odredi pritvor, zbog, kako navodi u prijavi, straha od bijega. 
Jovanović je ubijen u noći, 27. svibnja 2004. godine ispred redakcije lista Dan, a ubojice su iz automobila u pokretu na njega ispalile smrtonosne hice iz automatske puške.

Ni nakon deset godina od zločina, još uvijek se ne zna tko je imao kakvu ulogu u organizaciji ubistva, a najmanje tko je i zbog kojeg motiva naručio ubojstvo vlasnika i glavnog urednika Dana, prenosi Tanjug. 

 

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.