Usljed obilnih padavina povećani vodostaji na području općine Tešanj

06 Maj 2018
24255 puta

Tokom noći subota na nedjelju (5. na 6. maj 2018. godine) uslijed obilnih padavina (68 litara kiše po m2) došlo je do izlivanja površinskih voda na više lokacija na prostoru općine Tešanj (Piljužići, Miljanovci, Jelah Polje, Jablanica, Radušica...). Od 00 sati ekipe civilne zaštite i profesionalne vatrogasne jedinice su djelovale na terenu. Prema trenutno raspoloživim podacima voda je ušla u oko 25 stambenih objekata. Tokom noći dolazilo je do povremenih obustava saobraćaja.
Na kontrolnom mjerenju rijeke Usore u Kaloševiću, vodostaj je u prethodnih 7 sati narastao za 4 metra i prema mjerenjma u 7 sati iznosi 449 cm. Rast nivoa vode je usporen i očekuje se skori pad vodostaja.
U ranim jutarnjim satima civilna zaštita i profesionalna vatrogasna jedinica intervenisale su na više lokacija u otklanjanju prepreka u vodotocima, pored mostova i propusta. U 8 sati je zakazana sjednica Općinskog štaba civine zaštite, a u prijepodnevnim satima će biti organizirani ljudi i mehanizacija na čišćenju putenih pravaca, evidenciji svih plavljenih objekata i prvim podacima o nastaloj šteti.
Upozoravaju se građani koji koriste privatne vodovode i bunare na povećan oprez u korištenju vode, te učesnici u saobraćaju na mogućnost postojanja mjestimičnih pješčanih nanosa na kolovozu i drugih materijala.

KOMANDANT  ŠTABA
  Mr.sc. Suad Huskić

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.