EURO STIL predstavio eko-pelet od uglja! Istaknuto

17 Sep 2015
7061 puta
Novi izgled firme EURO STIL Novi izgled firme EURO STIL

Doboj, 17.09.2015.godine. DAN OTVORENIH VRATA Danas je u Doboju u prostoru firme EURO STIL predstavljena HIFA-OIL grupacija, a akcenat je stavljen na najmlađu članicu grupacije EURO STIL i njihov asortiman proizvoda.

SDC19248

Kemal Mujkanović, direktor Mirnes Tukić, izvršni direktor HIFA-OIL-a Venan Hadžiselimović i Kenan Ahmetlić

Venan Hadžiselimović, izvršni direktor HIFA-OIL-a je rekao da je ovo historijski dan za HIFA OIL grupaciju, jer je ostvarena vizija vlasnika gosp. Izudina Ahmetilića o proizvodnji ekološki prihvatljivog peleta od uglja. "HIFA OIL je planirala da se bavi distribucijom nafte i naftnih derivata na prostoru BiH, nažalost ona to nije ostvarila, ali na radost HIFA OIL je ostvarila da je prodala i dalje od Bosne i Hercegovine i danas djelujemo na devet tržišta jugo-istočne europe, uključujući i zemlje EU - Austriju, Sloveniju i Mađarsku."

HIFA OIL je najveći privatni uvoznik naftnih derivata u BiH sa ostvarenih 270.000 tona, čime pokriva 27%-30% tržišta u BiH. HIFA OIL distribuira "crne derivate" - bitumen i mazut i "bijele derivate"-diezel, benzin i lož ulje.

HIFA OIL se može pohvaliti mladim i stručnim kadrom. Prva su firma u BiH koja je uvela i implementirala sistem upravljanja kvalitetom i okolišom po standardu ISO 9001:2008 i ISO 14001.

Pored EURO STIL-a u vlasništvu Izudina Ahmetlića su i firme EURO-METALI i EURO-ROAL. EURO-METALI su lider u trgovini u metalnoj industriji, a EURO-ROAL u trgovini i distribuciji aluminijskih i inox proizvoda.

 

Primarna djelatnost EURO STIL-a je proizvodnja i trgovina peletom i kotlovima na pelet.

Riječima direktora Mirnesa Tukića, proizvodnja eko-peleta od uglja je novi i revolucionarni proizvod na tržištu, čak i na prostoru Europe, jer niko više se ne bavi proizvodnjom peleta od uglja. To je pelet koji je kalorijski i cjenovno do 30% jači i prihvatljiviji od drvenog peleta.Ispoštovan je segment kvalitete, cijene i ekologije u proizvodima koji ispunjavaju sve standarde. Sa proizvodnjom se krenulo 2014 godine, ali poplave su ostavile trag na firmi. Danas EURO STIL raspolaže skladišnim prostorom od 10.000 m2, kojim može odgovoriti zahtjevima tržišta za eko-peletom, briketom, kotlovima...Proizvodna linija eko-peleta od uglja je kapaciteta 4 t/h.

Drugi segment poslovanja EURO STILA je hladnjača za duboko smrzavanje prehrambenih proizvoda (voća i povrća) i sličnih artikala. Hladnjača ima kapacitet od 2.500 tona. EURO STIL planira otkup maline, kupine i jagodičastog voća.

SDC19246

SDC19247

Iz prodajnog salona...

Kemal Mujkanović je istakao da su zatekli devastirane prostorije i veoma teške uvjete za rad, i da su uz puno truda uspjeli dovesti EURO STIL u trenutno stanje."Ovo je projekat u toku, projekat koji ćemo mi svakog dana poboljšavati i unaprijeđivati kao i do sad."

SDC19250

Kemal Mujkanović, prezentacija asortimana

Eko-pelet od uglja je potpuno novi energent, čija je osnovna primjena zagrijavanje i proizvodnja toplotne energije. Pepeo nastao sagorijevanjem eko-peleta može se primjenjivati kao dopuna prehrani biljaka i poboljšivač kvaliteta tla.

EURO STIL zadovoljava više segmenata tržišta. Pored eko-peleta od uglja, oni proizvode i prodaju i drveni pelet od bukve i pelet od smrče/jele. To su peleti sa veoma malim postokom pepela-oko 1%. Pakuju se u vrećice od 10 i 15 kg za domaćinstva i 1t za pogone. Pelet se već izvozi u Italiju, Hrvatsku, Austriju, Crnu Goru..."Naša deviza je da ne zastupamo samo kvalitet proizvoda, nego da i usluga mora biti na najvećem nivou." kaže Kemal. Transportna flota, sa partnerima u regiji garantuje da će proizvod biti brzo i sigurno isporučen kupcu.

Zašto bi se neko odlučio za eko-pelet u odnosu na drveni pelet? Prva stvar je njegova energetska vrijednost, koja je minimalno 15% veća u odnosu na drveni pelet, i cijena koja je do 40% niža u odnosu na drveni pelet. Treća stavka je ekološka dimenzija, jer pepeo se može iskoristi kao dopuna prehrani biljaka i đubrivo, a emisija štetnih plinova je minimalna, što su potvrdile i analize u BiH i EU, tako da se eko-pelet već nalazi na tržištu EU.

SDC19243

Drveni briket

Asortiman je upotpunjen drvenim briketom, koji je namijenjen loženju u kotlovima na čvrsto gorivo. Interesantno je da je Austrija tržište koje najviše traži ovaj proizvod.

 

Paralelno sa razvijanjem eko-peleta EURO STIL je razvio i kotlove koji najbolje sagorijevaju ovaj pelet. U saradnji sa domaćim i stranim proizvođačima kotlova razvili su univerzalne kotlove na pelet. Njihova osnovna karakteristika je da imaju gorionike sa funkcijom samočišćenja. Imaju ih u rasponu od 20kW za domaćinstva do 1 MW za industrijske pogone.

SDC19245

Univerzalni kotlovi na pelet

 

SDC19253

Kenan Ahmetlić sa gostima u obilasku EURO STIL-a

SDC19255

Sirovina za proizvodnju

SDC19256

Proizvodni pogon

SDC19258

Kapacitet pogona je 4 t/h

SDC19259

Prostor firme EURO STIL, nekadašnja BOSANKA

SDC19260

Investicija vrijedna 6 miliona KM

SDC19262

Skladište mogućnosti 10.000 m2

SDC19263

SDC19265

Venan Hadžiselimović: "Par dana prije majskih poplava iz 2014 godine, u EURO STIL su došle mašine za proizvodnju i na stanju je bilo oko 2000 t drvenog peleta. Možete zamisliti šta je bilo poslije. Zato je prednost ovog eko-peleta da mu ti neki ekstremni uvjeti, kao što je voda, ne mogu naštetiti."

25

{fcomment}

 

 

 

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.