Mljekara NOĆKO: Domaći mliječni proizvodi sa HACCP standardom proizvodnje

27 Jul 2015
6378 puta

Osnovna djelatnost firme je otkup mlijeka i proizvodnja mljekarskih proizvoda. Danas mljekara Noćko Živinice na godišnjem nivou od svojih kooperanata, na 25 otkupnih stanica koje se nalaze na općini Živinice otkupi oko 2,5 miliona litara svježeg zdravog mlijeka, te sa svojih 25 uposlenih radnika to preradi i plasira na BiH tržište, i u milionskim iznosima novca ponovo vrati na selo i u općinu.

Oko 400 angažiranih proizvođača mlijeka danas preko mljekare NOĆKO ostvaruje prosječan lični dohodak, što omogućava njihovo normalno egzistiranje kao i očuvanje stočnog fonda.Nocko svjezi sir

Kao dokaz dobrog i uspješnog rada vlasnika i uposlenika firme, pokazuje to da smo kao firma dobitnici 8 zlatnih, jednu srebrnu i jednu bronzanu medalju za kvalitet našeg domaćeg prirodnog proizvoda.

Vodimo sistematizovanu i stalnu brigu o zdravsvenoj ispravnosti i sigurnosti naših proizvoda u skladu sa zakonskim propisima BiH, EU i svih zemalja u kojima poslujemo.

Razvijamo, primjenjujemo i održavamo sve potrebne aktivnosti u skladu sa načelima sistema analize opasnosti i kritičnih kontrolnih tačaka - HACCP sistema u svim fazama proizvodnog procesa.

Uspostavljamo kontrolni sistem zasnovan na preventivnim kontrolnim mjerama, a ne samo na kontroli gotovog proizvoda.

nockopavlaka

nockoproizvodi

nockozlatnemedalje

http://www.nocko.eu/

 

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.