Nova autobuska stanica u Gračanici počinje sa radom 1.novembra

21 Okt 2022
14940 puta

Izgradnja nove autobuske stanice u Gračanici predstavlja višemilionsku investiciju Društva za prevoz putnika Avis d.o.o. Gračanica, a namjenjena je svim korisnicima autobuskog saobraćaja.

Sauda Avdić, član uprave AVIS-a „ dva miliona KM je vrijednost projekta, bez zemljišta. U sklopu novog objekta autobuske stanice putnici i posjetitelji će imati dodatni sadržaj kao što su: , caffe bar, supermarket, mjenjačnicu, bankomat,i sl. sa velikim parking prostorom ispred objekta“.

Izmještanjem autobuske stanice iz centra grada smanjiti će se saobraćajne gužve i zagađenje zraka za lokalno stanovništvo, a putnicima u tranzitu će se smanjiti vrijeme putovanja do krajnje destinacije. Nova stanica nalazi se na lokacije nekadašnjeg Feringa, u neposrednoj blizini magistralnog puta M4 Doboj – Tuzla.

Društvo za prevoz putnika AVIS d.o.o. Gračanica posluje na postojećoj autobuskoj stanici više od 50 godina. Sa novom stanicom našg grad dobija prigradsko – gradske linije, a građani kvalitetnije usluge .

(Radio Gračanica)

 
ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.