Daft Punk-u četiri Grammy-a, uključujući i za album godine

27 Jan 2014
2589 puta

Na 56. dodjeli prestižnih glazbenih nagrada Grammy, održanoj sinoć u Staples Centeru u Los Angelesu, francuski dance dvojac Daft Punk trijumfirao je osvojivši četiri nagrade, uključujući i onu za najbolji album.

 

Nagrade su podijeljene u 82 kategorije. Hip hop duo Macklemore & Lewis također je osvojio četiri nagrade, za najbolje nove glazbenike, najbolji rap album, najbolju rap pjesmu te rap izvedbu. 

Četiri Grammyja osvojio je i Pharrell Williams, a Justin Timberlake osvojio je tri Grammya, za suradnju s Jay Zijem na rap pjesmi Holy Grail, za najbolju R'n'B pjesmu Pusher Love Girl i glazbeni video Suit and Tie.

S dvije nagrade ovjenčala se 17-godišnja novozelandska pjevačica Lorde, uključujući i onim za pjesmu godine Royals. Jay Z je od devet nominacija na kraju dobio dvije nagrade.

Grammyja za najbolji rock-album godine osvojila je grupa Led Zeppelin, a za najbolji R'n'B album nagrađena je pjevačica Alicia Keys.

Sir Paul McCartney također je osvojio dva Grammyja, a na svečanosti dodjele s Ringom Starrom izveo je pjesmu Queenie Eye. 

Dodjelu su otvorili Jay Z i Beyonce, a među izvođačima su bili i Madonna, legendarna Metallica, Daft Punk, Nile Rodgers, Pharrell Williams, Stevie Wonder, Kendrick Lamar, Merle Haggard, Katy Perry, Robin Thicke, Nate Ruess.

(Fena) ib

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.