Bihać: Održano niz radionica o sevdalinci

U okviru projekta Kulturna mreža jugoistočne Evrope, Agencija Stage art u Bihaću je od 12. do 16. januara održala radionice o raznim aspektima sevdalinke - rečeno je na danas održanoj konferenciji za novinare.

Kulturnu mrežu jugoistočne Evrope oformili su Dunavska mreža iz Zagreba, Agencija Stage art iz Bihaća, te Općina Brežice iz Slovenije. Krajnji cilj projekta je uvezivanje država iz regije u jednu cjelinu, koja ima zadatak promovisati tradicionalne i kulturne vrijednosti zemalja članica.

- Kulturnu mrežu jugoistočne Evrope je prepoznala i Evropska komisija, koja je podržala projekt. Stage art promoviše u regionu kroz projekt i radionice sevdalinku kao blago Bosne i Hercegovine (BiH) - kazao je direktor Agencije Stage art Elmir Rekić.

- Tokom radionica kandidati su se imali priliku upoznati sa teorijskim i praktičnim elementima sevdalinke, kao i kakvo mjesta ova tradicionalna vrsta muzike, zauzima u književnosti - kazala je jedan od predavača prof. Dijana Begović.

Finalno veče na kojem će kandidati imati i promotivni nastup, planirano je za subotu, 18. januara pod nazivom "Sevdalinka Bihać“.

(Fena)

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.