Dan BH kulture u Internacionalnom Burč univerzitetu Istaknuto

Dan bosansko-hercegovačke kulture bit će održan sutra u kampusu Internacionalnog Burč univerziteta gdje će biti predstavljen dio bogate riznice bosansko-hercegovačke kulture. 

U okviru događaja u izložbenom dijelu bit će predstavljeni Historijski muzej Bosne i Hercegovine sa postavkama "Povelja Kulina bana" i "Srednjovjekovni novac BiH", Aid Rifatbegović kao autor zvaničnog suvenira Općine Stari Grad Sarajevske kocke, udruženje BH Crafts koje će predstaviti autentične rukotvorine u starom i novom ruhu, izlagači kazandžijskih radova sa Baščaršije, a sve to začinjeno autentičnom bosansko-hercegovačkom kuhinjom. 

Također, bit će organizovano i takmičenje u poznavanju bosanskog jezika za strance sa zanimljivim nagradama i izložba "Pregled arhitekture BiH kroz historiju" koju su pripremili studenti, te održan čas povijesti BiH, kako bi svi gosti bili u stanju što bolje razumjeti zemlju u kojoj se nalaze. 

Predstavljanje BiH kulture strancima dio je društvene odgovornosti koju Internacionalni Burč univerzitet ima kao institucija, saopćili su organizatori. 

(Fena)

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.