×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 94

"Ters Bosanka" osvojila šesto mjesto na Turkvizyon 2013

U turskom ovogodišnjem glavnom gradu kulture Eskišehiru u subotu navečer je održana spektakularna finalna noć internacionalnog takmičenja za najbolju pjesmu Turkvizyon 2013.

Predstavnici Bosne i Hercegovine, bend Emir & Frozen Camels i njihov gost na pjesmi Mirza Šoljanin izveli su veselu rock pjesmju “Ters Bosanka” i ostvarili 187 bodova što ih je zbog istog broja bodova zajedno s predstavnicima Turske, bendom Manevra, poziconiralo na šesto mjesto. 

Na Turkvizyonu su se takmičile dvadeset i četiri zemlje, a pobjedu je odnio predstavnik Azerbajdžana Farid Hasanov sa pjesmom “Yasa”. Drugo mjesto osvojila je predstavnica Bjelorusije, dok je treće mjesto pripalo predstavnici Ukrajine. 

- Obzirom da je konkurencija zaista bila velika, mi smo prezadovoljni osvojenim šestim mjestom. Turkvizyon je gledao ogroman broj ljudi i ovo nije prilika samo za mene i moj bend da predstavimo svoju zemlju i muziku, već i za sve autore i muzičare u BiH značajna prilika da to ostvare budućih godina - izjavio je lider benda Emir & Frozen Camels, Emir Bukovica, saopćeno je iz EMIR-FROZEN-CAMELS.

(Fena)

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.