Gračanica: Druženje penzionera na Visu Istaknuto

Na platou turističke destinacije Vis, općina Gračanica, danas (30.maja) je održano tradicionalno međuopćinsko okupljanje penzionera općina Gračanica, Gradačac, Srebrenik i Tešanj.

Sada već tradicionalno međuopćinsko druženje penzionera četiri općine okupilo je veliki broj penzionera članova Općinskih udruženja Gračanice, Gradačca, Srebrenika i Tešnja koji se već nekoliko godina, izuzimajući prošlu godinu zbog elementarnih nepogoda, okupljanju na izletištima ove četiri općine, druže, razmjenjuju mišljenja i dogovaraju združena djelovanja. Druženju u Gračanici prisustvovali su i predstavnici Saveza penzionera TK. Okupljene je na početku pozdravio Hasan Konjić predsjednik Udruženja Gračanica poželivši drugaricama i drugovima ugodno druženje na Visu. Potom se obratio Fadil Kunto Predsjednik saveza TK koji broji 72.000 penzionera.
Okupljenim su se obratili predstavnici Udruženja drugih općina a historijski čas prisutnim je održao Osman Puškar ratni komandant iz Gračanice istaknuvši značaj penzionera i njihov doprinos i u posljednjem odbrambenom ratu.
Tehničku podršku druženju pružila je mjesna zajednica Babići kao i Udruženje mladih "Sijedi krš" čiji članovi su izveli kulturno zabavni program.

penzioneri vis2

(Radio Gračanica)

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.