Tri filmska dana za publiku u Prijedoru

Nakon uspješnog gostovanja u Srebrenici, Oprracija kino nastavlja proljetnu turneju. 

Prije prvomajskih praznika putujuće kino Obala Art Centra i Sarajevo Film Festivala posjetit će još tri grada u BiH -Prijedor, Gračanicu i Foču. 

Od 11. do 13. aprila trodnevni filmski program bit će organizovan za publiku u Prijedoru. U Centru za prikazivanje filmova, od petka do subote bit će prikazan izbor pet filmova najbolje svjetske produkcije. 

Publika će imati priliku pogledati romantičnu bajku Christophea Gansa "Ljepotica i zvijer", uzbudljivi triler LOV reditelja Thomasa Vinterbergera, nagrađenog sa blizu trideset priznanja, među kojima su i nagrada za najboljeg glumca (Mads Mikkelsen) na filmskom festivalu u Cannesu, a bio je nominiran i za nagrade Oscar i Zlatni Globus; te kasne projekcije filma "Nimfomanka", prvi i drugi dio, jednog od najznačajnijih reditelja današnjice Larsa von Triera, film koji je probudio brojne kontroverze u filmskom svijetu. 

Operacija kino pripremila je i specijalno iznenađenje za najmlađe Prijedorčane. 

Prvog dana gostovanja, u petak 11. aprila bit će prikazan fantastični avanturistički film "Amazona" Thierrya Ragoberta i to u 3D tehnologiji. 

Ulaznice za projekcije mogu se nabaviti na biletarnici Centra za prikazivanje filmova. Cijena pojedinačne ulaznice je dvije KM, a paket ulaznica za svih pet filmova može se nabaviti po promotivnoj cijeni od šest KM. 

Operacija kino je filmsko-obrazovni program koji, u saradnji s Transylvania International Film Festival, Sofia International Film Festival, Sarajevo Film Festival i Istanbul International Film Festival, a uz podršku Media Mundus EU i Ambasade Kraljevine Norveške u Sarajevu, promovira svjetska, europska i regionalna filmska ostvarenja, saopćeno je iz Press službe SFF-a.

 

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.