Nove pogodnosti za ribolovce iz Tešnja

22 Feb 2017
26521 puta

Dana 19.02.2017 godine na osnovu odredbi Zakona o slatkovodnom ribarstvu F BiH, SRD“Smuđ“ iz Lukavca sa jedne strane i USR “Blinker“ Kalošević-Tešanj i SRD “Jelah” Tešanj sa druge strane su sporazumno ugovorili pravo slobodnog ribolova na dijelovima ribolovnog područja za koje su dobili koncesiono pravo gospodarenja ribljim fondom.

SRD “SMUĐ” iz Lukavca gazduje na dijelu ribolovne zone „Lukavac“ i to na Jezeru Modrac od ušća rijeke Turije oko 70% ukupne površine jezera, strana Poljice do Mustinog zaliva, strana Bokavici do Jendulja, brana i plaža, zatim rijeka Spreča ispod brane jezera i sve do granice općine Gračanica, rijeke Turija, Brijesnica, Bukovica, Lukavac, dva jezera u Smolućoj i rijeka Rakovac koja se uliva u Sprecu.

USR BLINKER Kalošević-Tešanj i SRD “Jelah” Tešanj će u narednom periodu raditi na potpisivanju drugih ugovora sa zainteresovanim Udruženjima o slobodnom ribolovu, čime se ribolovcima omogućuje nesmetan ribolov, bez plaćanja dodatnih izlaza.

Svi ribolovci su dužni da se pridržavaju Zakona o slatkovodnom ribarstvu i da poštuju Pravilnike o zaštiti ribljeg fonda na ribolovnim zonama gdje vrše ribolovne aktivnosti.

Bistro!

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.