Dodjela Oscara slaviće filmske junake

15 Jan 2014
2351 puta

Na ovogodišnjoj 86. dodjeli prestižnih nagrada Oscar američke Akademije filmskih umjetnosti i znanosti odat će se počast stvarnim herojima čije su priče prenesene na velika filmska platna, superherojima, ali i animiranim junacima, kao i filmašima koji su ih donijeli u kina diljem svijeta inspiriravši brojno gledateljstvo.

Producentski dvojac Craig Zadan i Neil Meron u zajedničkom su službenom priopćenju istaknuli da žele ujediniti šou sa zabavnom i emocionalnom komponentom.

U skladu s temom svečanosti Akademija će predstaviti i izložbu The Oscars Celebrates Movie Heroes, koja će se održati u galeriji Grand Lobby na Beverly Hillsu od 17. siječnja do 5. ožujka. Na njoj će biti izložene fotografije i plakati iz čak 70 filmskih naslova snimanih u posljednjih devet desetljeća, kao i videouradci sastavljeni od dijelova klasičnih i suvremenih filmova.

Među ostalim, izložbom će biti obuhvaćeni filmovi usredotočeni na stvarne junake (Gandhi, Silkwood), superjunake (Superman, The Dark Knight), animirane junake (Shrek, The Incredibles), akcijske heroje (Sedam samuraja, Gladijator), književne junake (Ubiti pticu rugalicu, Plodovi gnjeva).

Ellen DeGeneres bit će domaćica dodjele koja će se održati 2. veljače u Dolby Theatreu u Hollywoodu.
Cheryl Boone Isaacs i Chris Hemsworth objavit će nominacije za Oscara 16. siječnja.

 (Fena)

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.