Gračanica: Podrška projektu "Tiket ima drugu stranu"

Općinski načelnik Nusret Helić upriličio je danas u svom kabinetu prijem za predstavnike British Councila - odjela za kulturu i umjetnost pri Ambasadi Velike Britanije u BiH i Omladinskog centra ANEA, koji sarađuju na projektu „Lajk nije dovoljan, misli-reci-djeluj", a u okviru kojeg se na području općine Gračanica realizuje projekat „Tiket ima i drugu stranu".

Riječ je o projektu koji ima za cilj unaprijediti svijest stanovništva općine Gračanica, posebno mladih, o štetnosti klađenja na sportske rezultate.

Gosti su naglasili kako angažovanost mladih pri gračaničkom udruženju ANEA predstavlja pozitivan primjer drugim gradovima kako sinhronizovano djelovanje u okviru lokalne zajednice na ovom polju može biti vrlo korisno za cjelokupnu zajednicu, što u konačnici može poslužiti i kao inspiracija drugima za uspješno lokalno djelovanje.

Govoreći o konkretnoj pdršci mladima i njihovim projektima u okviru budžeta, Općinski načelnik je kazao kako se sredstva namijenjena u ove svrhe troše transparentno putem javnog poziva i kako sva udruženja imaju jednaku priliku aplicirati. Kada je u pitanju ANEA-MG naglasio je da je pružena podrška u smislu obezbjeđenja prostora i određenih sredstava opravdana dosadašnjim aktivnim djelovanjem i kvalitetnim projektima korisnim za mlade ljude i zajednicu, te da ona, ako nastave sa ovakvim radom, neće izostati ni ubuduće.

Predstavnik ANEA-MG je istakao kako je realizacija projekta „Tiket ima i drugu stranu" započela 15.12.2013. godine, te da su do sada, s ciljem upozoravanja na štetnost klađenja, realizovane četiri ulične akcije u kojima je podijeljeno oko 3.500 letaka. Pored toga, brojni plakati istaknuti su i u školama. Iskoristio je priliku da sve sugrađane pozove na pozorišnu predstavu „Ne igraj na Engleze", koja predstavlja završnicu pomenutog projekta i koju večeras od 19 sati na daskama Velike sale BKC-a izvode članovi dramske sekcija Omladinskog centra ANEA. Predstavu režira prof. Fatima Bećarević, uz stručnu podršku prof. Mehmeda Nurikića.

Dogovoren je nastavak saradnje na drugim projektima korisnim za mlade i cijelu zajednicu, a predstavnici British Councila izrazili su spremnost da iniciraju saradnju i sa drugim odjelima Bitanske ambasade u BiH.

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.