Općina Tešanj: Akcija proljetnog čišćenja od 6. do 8. aprila

30 Mar 2018
24182 puta
Foto: Ilustracija Foto: Ilustracija

Općina Tešanj i ove godine organizuje proljetnu akciju čišćenja od 06. do 08. aprila 2018. godine. Akcija proljetnog uređenja biće provedena na teritoriji cijele općine Tešanj. Pozivamo sve građane, škole, preduzeća i ustanove, mjesne zajednice, sportske kolektive, vjerske zajednice, nevladine organizacije i udruženja da se priključe akciji. Posebno očekujemo odziv izvođača na zimskom održavanju: Dobojputevi, RAD, KM-gradnja, Trans-kop, AB-trans i svih izvođača na zimskom održavanju po MZ-icama. Planirano je čišćenje kolovoza i trotoara od zaostalog posipnog materijala, čišćenje otpadaka iz putnih kanala, čišćenje šiblja i granja na obalama rijeka, zelenih površina, izletišta, šumskih i ribarskih staza, uređenje školskih dvorišta i poligona, mjesnih spomen obilježja, oglasnih mjesta i dječijih igrališta.

Svim učesnicima će biti podijeljene vreće za otpatke, zaštitne rukavice, a najmlađim učesnicima sendviči i osvježenje. JP “RAD” d.d. će svojim vozilima preuzeti sakupljene otpatke i odvesti na gradsku deponiju.

Akciju proljetnog čišćenja i uređenjana koordinira Stručni saradnik za komunalne poslove Meho Alić (061/266-123) koji će evidentirati sve prijavljene grupe i dogovoriti detalje o praćenju akcije i podršci.

ocijeni
(1 glas)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.