MDD "Merhamet" RO Maglaj: Akcija "Iftar"

09 Maj 2020
1164 puta

Muslimansko dobrotvorno društvo "Merhamet" Regionalni odbor Maglaj, tradicionalno i ove godine organizuje akciju "IFTAR".

Želimo da zajednički učestvujemo u ovoj akciji te da radost iftara osjete oni koji su u stanju socijalne potrebe a tu, prije svega, mislimo na naše korisnike kuhinja, stare i bolesne osobe kojih je svakim danom sve više, kao i ostale socijalno ugrožene kategorije.

Ove godine ramazanske aktivnosti će biti prilagođene trenutnoj epidemiološkoj situaciji. Obzirom na zabranu zajedničkog okupljanja neće biti organizovanja zajedničkih iftara nego će se vršiti samo podjela gotovih iftara u Merhametovim prostorijama, podjela iftara na kućnom pragu i podjela prehrambenih paketa, uz poštivanje naloženih preventivnih mjera.

Mubarek mjesec Ramazan je prilika za sve nas da ne zatvaramo oči pred potrebama siromašnih. Stoga Vas molimo da zajednički iskažemo solidarnost i suosjećajnost te da zajedničkim snagama pomognemo onima kojima je naša pomoć potrebna da isposte Mubarek Ramazan.

Ove aktivnosti se i medijski promovišu pa Vam je ostavljena mogućnost da, ukoliko želite, istaknete svoj reklamni materijal kao jednog od sponzora ove akcije.

Briga za svog bližnjeg je najpreča vjerska i socijalna dužnost!

Vaši prilozi se mogu sastojati u:

- prehrambenim artiklima koje možete dostaviti u prostorije "Merhameta", ulica Prvog marta bb, Maglaj

- novčanim prilozima koji se mogu donirati u kuhinji "Merhameta" ili uplatiti na žiro račun otvoren kod Sparkasse banke, broj: 199 046 00044621 94.

Radno vrijeme kuhinje za dostavu dobrovoljnih priloga je svakog dana, osim nedjelje, od 09:00 do 14:00 sati.

Kontakt telefon: 032 603 202.

Uvjereni smo da ćete se, kao i prethodnih godina, uključiti u našu zajedničku akciju.

 

MDD "Merhamet" RO Maglaj

ocijeni
(0 glasova)

Antena Servis

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.