ELATEC investira u Gračanicu

Bosanskohercegovačka kompanija Elatec pustit će svečano u upotrebu 2. septembra 2015. godine u Gračanici, novosagrađenu tvornicu za personalizaciju SIM i pametnih kartica. Tim događajem bit će ozvaničena višemjesečna proizvodnja, kojom se u Elatec-u osiguravaju potrebni prozvodi za sva tri GSM operatera u Bosni i Hercegovini, te za operatere u susjednim zemljama.

Također, Elatec proizvodi elektronske kartice za banke. Imperativ je da proizvodi Elatec-a u što skorijem periodu osvoje evropska tržišta. Kvalitet njihovih proizvoda zadovoljava sve potrebe tih tržišta, a to će uskoro biti potvrđeno i licencom GSM Asocijacije. Time će Elatec doo Gračanica biti jedna od dvanaest svjetskih kompanija sa GSM licencom, koja je preduslov za proizvodnju SIM kartica.
Ulaskom u njemački poslovni sistem Elatec GmbH unijeto je bogato iskustvo, znanje i sposobnost domaćih stručnjaka, koji su uspješno odgovorili svim zahtjevima njemačkog partnera. U Elatec-u je trenutno uposleno 16 ljudi, mahom inženjera, a do kraja godine, nakon dobijanja GSM licence, taj broj bi mogao biti uvećan za novih trideset uposlenika. Do sada je uloženo više od tri miliona maraka, a planirana su ulaganja od dodatnih dva miliona u nabavku opreme i proširenje kapaciteta.
Poseban segment u poslovanju Elatec doo Gračanica pedstavlja prpoizvodnja RFID čitača i kartica. Radi se o najsavremenijim, potpuno usavršenim sigurnosnim sistemima. Pored proizvodnih pogona u Bosni i Hercegovini njemačka kompanija Elatec ima devet predstavništva u Evropi, zatim predstavništvo u SAD, Brazilu i Australiji. Iza proizvodnog sistema stoji moćna globalna distributivna mreža.

 (Radio Gračanica)

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.