Razrješenje dileme u vezi s identitetom portala "eKapija"

Institut za intelektualno vlasništvo Bosne i Hercegovine donio je 9. jula Rješenje o priznanju prava na međunarodni žig, čime se jedinom osnivaču brenda "eKapija", kompaniji Ekapija.com d.o.o. iz Beograda, priznaje pravo na međunarodni žig eKapija sa učinkom na Bosnu i Hercegovinu.

- Ovim rješenjem nekadašnji predstavnici portala "eKapija" u BiH, koji su se samoinicijativno i nelojalno odvojili i koristili brend od 2012. godine, moraju da napuste domen ekapija.ba, prestanu da se predstavljaju i na bilo koji način vezuju za brend eKapija - navodi Poslovni portal eKapija.com Beograd u saopćenju za javnost. 

To će, kako dalje navode, ukloniti konfuziju koja je već više od dvije godine štetila brendu eKapija na tržištu Bosne i Hercegovine. 

- Ova potvrda za eKapiju predstavlja i dodatni stimulans da još više pojačamo svoje prisustvo u BiH, čime ćemo nastaviti uspješno regionalno poslovanje sa tradicijom dužom od deset godina u izvještavanju i plasiranju kvalitetnih informacija iz oblasti ekonomije, privrede i investicija - navodi se.

U tom duhu, iz eKapije za jesen najavljuju nove sadržaje na portalu, koji će njihovim korisnicama pružiti nove mogućnosti za promociju, dodatno olakšati komunikaciju sa partnerima i donijeti nove poslovne prilike. 

- Od osnivanja 2005. godine do danas eKapija sve više širi svoj uticaj, što nas danas, sa više od 450.000 jedinstvenih posjetilaca mjesečno i 1.600.000 otvorenih dokumenata čini najuticajnijim poslovnim portalom u regionu - navodi se u saopćenju.

(Fena)laš

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.