Gračanica: Utvrđeni kriteriji za raspodjelu sredstava za saniranje poplava u općinama TK Istaknuto

Općinski načelnik Nusret Helić juče je bio domaćin sastanka svih načelnika općina sa područja Tuzlanskog kantona, na kojem se razgovaralo o utvrđivanju kriterija za raspodjelu sredstava iz budžeta TK za interventno otklanjanje posljedica elementarnih nepogoda.

Utvrđeni su kriteriji prema kojima se od Vlade TK zahtijeva da od raspoloživih sredstava 50% doznači linearno svim općinama TK, 30%  sredstava prema visini štete na porušenim i oštećenim stambenim objektima i 20% sredstava prema visini štete na infrastrukturi.

Takođe, sugerisano je Vladi TK da razmotri mogućnost angažovanja Rudarsko-geološko-građevinskog fakulteta u Tuzli za izradu elaborata za sanaciju klizišta visokog rizika za sve općine Tuzlanskog kantona.

Utvrđeni kriteriji i sugestije su u obliku jedinstvenog dokumenta kojeg su potpisali svi prisutni načelnici i predstavnici općina TK hitno proslijeđeni Vladi TK  na razmatranje.

Sastanku su prisustvovali načelnici ili zamjenici svih općina TK osim načelnika općina Tuzla, Živinice i Čelić.

 

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.