Grapos-Expo okuplja privrednike i obrtnike: Očekuje se više od 300 izlagača iz BiH, zemalja regiona, ali i EU

15 Apr 2022
1198 puta

Sajmovi kao mjesto okupljanja, susreta, razgovora i ugovaranja poslova nakon stanke zbog pandemije koronavirusa ponovo se vraćaju. Nakon Sajma u Mostaru koji je bio izuzetno posjećen i gdje se vidjelo da su privrednici željni ovakvog vida susreta, u maju nam dolazi Međunarodni sajam poduzetništva i obrta Grapos-Expo 2022.

NEDOSTATAK DEŠAVANJA

Sajam će se održati od 17. do 20. maja u Gračanici, a kako nam je kazao Nedžad Nuhanović, direktor Sajma, ove godine očekuje se znatno veći broj izlagača.

Organizatori navode da pauza zbog pandemije nije uticala na odziv za predstojeći sajam, te zbog nedostatka dešavanja u proteklom periodu privrednici i obrtnici imaju potrebu za promocijom, razmjenom iskustva i uspostavljanjem novih partnerstava.

- Od momenta kada smo krenuli sa promocijom i prijavama za ovogodišnji sajam, javili su nam se brojni kako izlagači tako i sami posjetioci, što nam je dokaz da su se ljudi zaželjeli novih projekata, novih poznanstava, ali i ugovora. Naime, svjedoci smo da je ekonomija u veoma lošem stanju i privrednicima jednostavno trebaju novi projekti, a najbolje mjesto za prezentaciju svojih poslova i proizvoda i ugovaranje novih poslova upravo su sajmovi, kazao je Nuhanović, dodajući kako očekuju više od 300 izlagača.

Nuhanović je istakao i da će, osim domaćih, na Sajmu izlagati i kompanije iz Austrije, Hrvatske, Njemačke, Srbije i Turske, a partner ovogodišnjeg sajma je Hrvatska obrtnička komora.

Posljednje izdanje sajma Grapos-Expo održano je 2019. godine, a tada je na njemu izlagalo 380 kompanija iz pet zemalja, dok je Sajam privukao oko 38.000 posjetilaca.

Kako je naglasio Nuhanović, na ovogodišnjem Sajmu će najviše biti zastupljeni drvni i metalski sektor, te poljoprivredna i prehrambena industrija i turizam.

BANKARSKI SEKTOR

- Uz ove grane industrije ove godine će na Sajmu u znatnoj mjeri biti zastupljen i bankarski sektor, istakao je Nuhanović.

Osim izlagačkog, sajam će i ove godine sadržavati i konferencijski program, u okviru kojeg će biti održano nekoliko panela i radionica posvećenih poduzetništvu, te će se, kako je kazao Nuhanović, već prvi dan Sajma održati okrugli sto o majstorskom ispitu, a Razvojna banka Federacije BiH imaće prezentaciju svojih programa.

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.