Gračanica: Potpisan memorandum o saradnji sa antikorupcijskom mrežom Account Istaknuto

Memorandum o saradnji na izgradnji kapaciteta nevladinih organizacija i odabranih općina na izradi strategija za borbu protiv korupcije na lokalnom nivou danas su u Općini Gračanica potpisali Općinski načelnik Nusret Helić i Dženana Alađuz ispred Udruženja INFOHOUSE i Mreže ACCOUNT iz Sarajeva, a potpisivanju su prisustvovali i predstavnici drugih udruženja – članica Mreže ACCOUNT.

Ovu aktivnost, koja se osim u općini Gračanica provodi u Doboju, Tomislavgradu, Trebinju, Goraždu i Bijeljini u okviru projekta ACCOUNT II zajednički kooordiniraju Udruženja CRMA i INFOHOUSE. Sve ove općine odabrane su na osnovu nekoliko selekcijskih filtera i aktivne su u nastojanjima da uz pomoć pomenutih udruženja u što kraćem roku izrade strategiju borbe protiv korupcije i pratećih akcionih planova.

Nakon potpisivanja Memoranduma Općinski načelnik je naglasio da je zadovoljstvo raditi sa dobro organizovanom nevladinim organizacijama, te da je ovo projekat koji će omogućiti nadogradnju kapaciteta u oblasti borbe protiv korupcije i koji dokazuje da na općini Gračanica definitivno postoji politička volja za ovu vrstu aktivizma. Načelnik je naglasio da je cilj općine Gračanica da bude dio lokalnih zajednica koje će u toku ove godine imati strategiju i akcioni plan borbe protiv korupcije.

Predstavnici INFOHOUSE i ACCOUNTA pohvalili su aktivizam Općine Gračanica i Općinskog načelnika u borbi protiv korupcije i naglasili  da je cilj da se u bliskoj budućnosti mreža gradova i općina spremnih na borbu protiv korupcije značajno proširi, te da općine koje trenutno sudjeluju u projektu budu primjeri dobre prakse.

 
{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.