Gračanica: Posjeta ambasadora Republike Austrije Istaknuto

Općinu Gračanica danas posjetio Ambasador Republike Austrije u BiH nj.e. Martin Pamer, a u njegovoj pratnji bila je i delegacija Europskog pokreta u BiH. Osim razgovora u kabinetu načelnika delegacija obišla i grad.

Austrija je jedna od prvih zemalja koje su priznale nezavisnost BiH i jedna od zemalja koje najviše ulažu u obnovu ali i privredni razvoj naše zemlje. Mnoge naše firme pronašle su partnere za poslovanje u Austriji što je slučaj i sa nekoliko gračanički firmi. Razlog prve, nastupne posjete nj.e. Martina Pammera Gračanici nije samo privredna saradnja nego i upoznavanje sa stanjem u kojem se ova općina našla nakon elementarnih nepogoda. Austrija je spremna finansijski ali i kroz implementaciju određenih projekata koje općine budu predlagale.
Europski pokret u BiH je spona između lokalnih zajednica i europskih zemalja koje preko svojih ambasada djeluju u našoj zemlji. Predsjednik ovog pokreta Predrag Praštalo bio je u pratnji austrijskog ambasadora.
Općinski načelnik Nusret Helić upoznao je visokog gosta sa ličnom kartom Gračanice te stanjem šteta nakon elementarnih nepogoda.
U pratnji načelnika nj.e.Ambasador Pammer je obišao centar grada, uvjerio se u razmjere štete na koritu rijeke Sokoluše a potom se uputio u privredna društva Jadrinu, Plamingo i Index gdje je ostao zadivljen inicijativom, preduzetnošću i upornošću gračaničkih privrednika.

(Radio Gračanica)

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.