Gračanica: Novom LED rasvjetom do značajnih ušteda energije

S ciljem unapređenja energetske efikasnosti na području naše općine, smanjenja emisije CO2 i ostvarenja ušteda u potrošnji energije, Općina Gračanica trenutno realizuje projekat zamjene klasičnih sijalica LED rasvjetom na 24 sijalična mjesta duž regionalnog puta Gračanica-Srnice, od raskrsnice kod BKC-a do mosta Rampa.

 

Vrijednost projekta iznosi oko 40.000 KM, a prema riječima Općinskog načelnika Nusreta Helića doprinijet će kvalitetu javne rasvjete i omogućiti značajne uštede. Dodao je da postoje kapaciteti i da je cilj da se u naredne dvije godine zamijeni kompletna rasvjeta, ne samo u gradu, nego i na području mjesnih zajednica.

Projekat zamjene rasvjete realizuje se u okviru „Godine energetske efikasnosti u Kantonu Tuzla" - dijelu USAID-ovog projekta Ekonomija energetske efikasnosti – 3E, koji se na području Tuzlanskog kantona provodi od juna prošle godine kada su premijer i načelnici svih općina TK potpisali Energetsku Povelju, čime su se obavezali na promovisanje održive energetske budućnosti.

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.