Gračanica: Nova kampanja upozoravanja na opasnost od mina

Danas je u kabinetu Općinskog načelnika Nusreta Helića upriličen sastanak sa predstavnicima EUFOR-a i Centra za uklanjanja mina u BiH, na kojem je predstavljen pilot projekat upozoravanja na opasnost od mina.

Riječ je o projektu u okviru kojeg će se izraditi karte minske opasnosti i koje će, postavljene na najfrekventnija mjesta na području cijele općine, služiiti kao sredstvo informisanja građana i sprečavanja ulaska u rizična područja.

Projekat će za početak biti realizovan u općinama Gračanica, Petrovo i Kalesija, a pokrenut je nakon što je početak ove godine obilježilo učestalo stradanje od mina na ovim područjima. Dugoročno je planirano da projekat obuhvati svih 135 općina u BiH koje su označene kao područja kontaminirana minama.

Dogovoreno je da se u narednih 7-10 dana definišu lokacije na području općine Gračanica na koje bi bile postavljene karte minske opasnosti, nakon čega bi se krenulo u njihovu izradu i dalju realizaciju projekta.

 

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.