Prezentacija "U potrazi za lokalnom historijom" sutra u Tešnju

20 Okt 2016
25317 puta

 Dodatni nastavni materijal "U potrazi za lokalnom historijom", kreiran kontinuiranim radom Udruženja nastavnika i profesora historije/istorije/povijesti EuroClio BiH, bit će promoviran sutra u Tešnju u prostorijama Medžlisa Islamske zajednice, najavio je Catholic Relief Services (CRS).

Materijal je nastao u drugoj fazi projekta "Historija za budućnost", čiji je jedan od osnovnih ciljeva saradnja među nastavnicma u osnovnim školama u BiH, posebno nastavnicima historije, demokratije i ljudskih prava te razredne nastave.

Teme u projektu značajne su za procese pomirenja i osnaživanje mira i povjerenja među narodima u BiH, navedeno je u saopćenju.

Naglasak je prvenstveno na istraživanju i prezentaciji lokalne historije u svakoj od partnerskih općina: Modriči, Gradačcu, Tešnju, Tesliću, Doboju, Maglaju, Sanskom Mostu, Prijedoru, Bosanskoj Krupi i Novom Gradu.

Osnovna pretpostavka djelovanja "Historije za budućnost" je da upoznavanjem i učenjem jednih od drugih moguće prevazići podjele i uticati na jačanje povjerenja među mladima te doprinijeti procesima izgradnje mira u BiH iako učenje o bližoj i daljoj prošlosti neke lokalne sredine te o odnosima sa susjedima, običajima i tradiciji, nisu dio zvaničnog obrazovnog plana i programa.

"Historiju za budućnost" je podržao PRO-Budućnost, USAID-ov četvorogodišnji mirovni projekt koji implementira Catholic Relief Services (CRS) s partnerima, a čija je svrha izgradnja povjerenja među građanima svih etničkih grupa u BiH kako bi bili spremni da zagovaraju društvene promjene.

(FENA) M.B.

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.