Otvoren novi školski objekat OŠ Stjepan Polje

14 Sep 2016
29184 puta

Novi školski objekat Osnovne škole Stjepan polje, na području općine Gračanica, danas je svečano otvoren.

Zahvaljujući zajedničkom projektu privrednika s područja općine Gračanica i Vlade Tuzlanskog kantona, više od 300 učenika ove osnovne škole znanje će ubuduće stjecati u modernim i izuzetno uvjetnim učionicama i kabinetima, saopćeno je iz Ureda za zajedničke poslove kantonalnih organa TK.

- Velika mi je čast i zadovoljstvo biti danas ovdje ispred ovog hrama znanja. Znanja kao jedine istinske vrijednosti u društvu, rekao je ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK-a Zlatan Muratović, te je zahvalio svim onima koji su na bilo koji način uzeli učešće kada je realizacija u pitanju ovog velikog projekta.

Vlada TK-a je nakon dugo vremena u svojim kapitalnim investicijama planirala više od pola miliona konvertibilnih maraka za podršku i pomoć obrazovnom sektoru, te povećavanju kvaliteta obrazovnog procesa.

- Ovo je najljepša svečanost kojoj sam prisustvovao u proteklih više od godinu dana. Poznavajući privrednike s ovog kraja, nisam se bojao da li ćemo izgraditi novu školu. U to sam bio siguran, ali sam, kao i ministar Muratović, bio skeptik hoćemo li to uspjeti uraditi za vrijeme ljetnog raspusta. S tim u vezi, današnje svečano otvaranje ove moderne škole je dokaz da se predanim radom i zajedničkim djelovanjem sve prepreke mogu savladati, istakao je prilikom otvorenja Škole premijer TK-a Bego Gutić.

- Značajno je istaći da je od momenta rušenja starog školskog objekta do današnjeg dana prošlo samo tri mjeseca, a danas imamo najljepšu školu u cijeloj Bosni i Hercegovini, rekao je uime privrednika Esad Tursunović, te je svim privrednicima koji su učestvovali u izgradnji nove škole, te Vladi TK-a i općinskog administraciji zahvalio na iskazanoj ažurnosti.

Osim neizmjernog značaja i činjenice da će učenici svoje školske dane provoditi u veoma uvjetnim i modernim prostorijama, značajno je i istaći da vrijednost cijelog projekta iznosi oko jedan milion KM.

Osim premijera Gutića i ministra Muratovića, te predstavnika federalnog i lokalnog nivoa vlasti, uime Vlade TK-a današnjem događaju prisustvovali su ministrica rada, socijalne politike i povratka Danijela Simić, ministar prostornog uređenja i zaštite okolice Hasan Fehratović i ministar trgovine turizma i saobraćaja Mirsad Gluhić.

(FENA) M.B.

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.