Doboj Jug: Održana XIII redovna skupština UPOP

Na XIII Redovnoj skupštini udruženja koja je održana 18.02.2015. godine pored članova udruženja skupštini su prisustvovali i Generalni sekretar Saveza g-đa: Elvira Bešlija sa svojim saradnicima i predstavnici općine.

Usvojeni su izvještaji o radu i finansijski izvještaj udruženja za 2014 godinu, kao i program rada i finansjski plan udruženja za tekuću godinu. Bez obzira na težak položaj ove kategorije ljudi i nedovoljnog razumjevanja predstavnika vlasti da rade na stvaranju preduslova za punu uključenost i izjednačavanje mogućnosti osoba sa invaliditetom na svim nivoima vlasti, članovi udruženja su vlastitim snagama i znanjem, aplicirajuću i implementirajući više projekata težište dali na aktivnostima zapošljavanja, sportskim aktivnosti i druženjima. Predsjednik udruženja g-din: Edib Skulić je posebno istakao aktivnosti na implementaciji projekta na uređenju lokalnog izletišta prisupačnog i za osobe sa invaliditetom (OSI), a koji se odnosi na izgradnji ljetnikovca i pristupne staze za OSI. Takođe su potpisani i ugovori za implementaciju projekata koji su odobreni od strane BH Telecoma i JP BH POŠTE i čija implementacija počinje početkom marta u zavisnosti od vremenskih prilika, kao i planiranim Martovskim aktivnostima u povodu Dana općine. Nakon skupštine upriličen je zajednički ručak i druženje.

Miralem Begić

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.