Općina Gračanica: Primopredaja prve obnovljene kuće

Općinski načelnik Nusret Helić prisustvovao je juče u Lukavici svečanosti primopredaje kuće Ragibu Kruškiću koja je izgrađena zahvaljujući donacijama pristiglim putem Islamske zajednice u BiH. Kuća u kojoj je Ragib Kruškić sa suprugom ranije živio, kao i deseci drugih u Lukavici, uništena je od posljedica prirodnih nepogoda koje su ovu MZ i cijelu općinu od maja mjeseca zahvatile nekoliko puta.

Gradnja nove kuće uspješno je realizirana zahvaljujući Ismail ef. Smajloviću, vojnom muftiji i predsjedniku komisije za dodjelu materijalnih sredstava ispred IZ BiH, Hasanu Atli, muftiji i atašeu za vjerska pitanja pri ambasadi Turske u BiH, džematu iz norveškog grada Stavangera, drugim donatorima iz inostranstva, predstavnicima Medžlisa islamske zajednice Gračanica, privrednicima, džematlijama i VMZ Lukavica.

U svom obraćanju Općinski načelnik je naglasio da će do kraja godine, računajući i sredstva za asfaltiranje puta prema Prnjavoru, za normalizaciju stanja u Lukavici biti uloženo skoro pola miliona KM. Dodijeljeni su placevi za gradnju novih kuća za 12 porodica čiji su domovi uništeni od klizišta, dodijeljena su prva interventna sredstva iz općinskog budžeta kao pomoć građanima čiji su stambeni objekti stradali od poplava i klizišta, raspisani su konkursi za dodjelu sredstava za izgradnju novih kuća i sl. Prema njegovim riječima sasvim je logično da se pruži maksimalna pomoć i podrška Lukavici kao jednoj od mjesnih zajednica koja je pretrpjela najveće štete od posljedica prirodnih nepogoda. Općina je do sada ulagala maksimalne napore na iznalaženju sredstava za pomoć, a tako će biti i ubuduće, o čemu svjedoče novi planirani projekti sanacije.

U okviru jučerašnje primopredaje izvršen je i obilazak stradalih područja u MZ Lukavica.

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.