Općina Doboj Jug: Stigli glasački listići

Kako je prenijela Al-jazeera u Bosni i Hercegovini, nakon izvršenih provjera ovjereno je ukupno 732 kandidatske liste i 7.743 kandidata, uključujući i nezavisne kandidate. Za izbornu jedinicu 037A Doboj Jug glasački listići su stigli u utorak 6.oktobra.

 

Centar civilnih inicijativa (CCI) je potvrdio da je u našoj zemlji 5839 političkih funkcija i 19.933 upravljačke funkcije na koje se biraju zvaničnici. Opšti Izbori su u nedjelju 12.oktobra, a u Doboj jugu glasaće se na biračkim mjestima u OS"21 Mart" Matuzići i u Područnoj školi u Mravićima.

CRS-PROJEKAT CESTA

U okviru programa pomoći poplavljenim područjima UNDP-a, putem organizacija CRS u toku je čišćenje oborinskih kanala na području općine Doboj jug. Radi se o devet kanala na cijelom području u obje mjesne zajednice.

NAZIRU SE KONTURE NOVOG PUTA U BOSANSKOJ ULICI

Osim postavljanja podzemne infrastrukture, propusnih cijevi i instalacija, u toku je postavljanje uličnih trotoara na dionici puta Plac-Pošta u Matuzićima (Bosanska ulica). Preduzeće Doboj putevi nastoje da polože prvih sedamstotina metara asfalta, kako bi spojili ovaj put sa ulicom Čatrlja čime bi se saobraćaj mogao odvijati ovom zaobilaznicom, jer će se radovi na kompletnoj dionici od 1,8 km ovog puta(do Mujaka) nastaviti .

LOTOS TUZLA DOPREMIO ČETIRI KREVETA I ČETIRI HIGIJENSKA PAKETA

Izvršni direktor Informativnog centra za osobe sa invaliditetom LOTOS Tuzla Suvad Zahirović je dopremio Udruženju paraplegičara i lica oboljelih od dječije paralice Doboj Jug četiri kreveta i četiri higijenska paketa za najugroženije članove ove organizacije. Kazao je da je ovakva pomoć namjenjena za ukupno petnaest invalidnih osoba, a osim Doboj Juga pomoć će biti uručena u Doboj, Bijeljinu, Lukavac, Zenicu i Maglaj. Pomoć je obezbjedila Svjetska evangelistička organizaciju uz podršku Centra za samostalni život osoba sa invaliditetom Švedske.

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.