Općina Tešanj: Potpisani ugovori iz oblasti realizacije kapitalnih projekata sa izvođačima radova

12 Avg 2021
12887 puta
Danas je u sali OV Tešanj izvršeno potpisivanje ugovora sa izvođačima radova za I fazu kapitalnih projekata u vrijednosti oko 360.000 KM.
 
Ugovore sa izvođačima radova je, u ime Općine Tešanj, potpisao općinski načelnik Suad Huskić a koji je istakao da je, u ovoj fazi, riječ o 7 LOT-ova, od kojih se 5 odnosi na asfaltiranje puteva (ukupno 20 dionica puteva) koje su kao prioritet kandidirale MZ, a dva LOT-a se odnose na visokogradnju, tj. uglavnom na sanaciju objekata Domova kulture u Ljetiniću, Rosuljama, Tešanjci, Novim Miljanovcima i Oraš Planjama.
 
- Za kapitalne projekte je budžetom Općine Tešanj predviđeno oko 4 miliona KM. Započeli smo već sa realizacijom značajnijeg dijela vezanog za kanalizacioni sistem na području općine Tešanj, koji nosi i najveći dio predviđenih sredstava. Za ovu fazu je izdvojeno oko 360.000 KM. Ovi projekti malo kasne sa realizacijom zbog različitih tehničkih aspekata ali s obzirom da ni jedan od ovih LOT-ova nema predviđen rok za realizaciju duži od 45 radnih dana vjerujem da će ipak biti realizirani na vrijeme. U narednom periodu nas očekuju i novi projekti u predviđenom iznosu od oko milion KM, rekao je načelnik Huskić.
ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.