Gračanica: Načelnik podržao demonstrante

Danas se pred zgradom Općine Gračanica okupio veliki broj Gračanlija kako bi iskazali podršku demonstrantima u Tuzli i svoje nezadovoljstvo općom situacijom u društvu.

Općinski načelnik Nusret Helić izrazio je svoju podršku okupljenim sugrađanima, te naglasio kako aktuelne demonstracije smatra potpuno opravdanim. Sa okupljenim sugrađanima o njihovim problemima direktno je razgovarao u dva navrata.

Tokom današnjih protesta pred Općinom Gračanica, Općinski načelnik je primio delegaciju od 30-ak predstavnika radnika gračaničkih firmi Grafopak, Fortuna i Olimp, građana, nezaposlenih i predstavnika boračkih populacija. Razgovarali su o konkretnim problemima sa kojima se susreću  i donijeli zaključke da zajednički prema vladama upute zahtjeve u kojima će potencirati sljedeće: pronalaženje načina da se reguliše pitanje radnog staža radnika pomenutih preduzeća, zdravstveno osiguranje za svakog radnika, ubrzavanje stečajnih postupaka i pokretanje revizije privatizacije, procesuiranje svih koji su odgovorni za trenutno stanje ovih firmi, te hitnu izmjenu Zakona o pravima i privilegijama izabranih dužnosnika.

Razgovarajući sa demonstrantima o njihovim problemima, Općinski načelnik je obećao da će sve što je u nadležnosti lokalne zajednice brže i odgovrnije rješavati, uključujući i osiguravanje efikasnijeg i odgovrnijeg odnosa općinske administracije prema građanima.

{fcomment}

ocijeni
(0 glasova)

 

 

Aplikacije (uskoro)

Kontakti

Redakcija
t: +387 32 664 221
e: info@antena-radio.ba
Studio
t: +387 32 667 591
t: +387 32 667 592
e: antena.radio.jelah@gmail.com

Pronađite nas na:

 

Pošalji vijest

Pošalji vijest, fotografiju ili video na Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.